Mini Chipsmore Cup Cake
Bahan-bahan:
100gm tepung jagung*
200gm tepung gandum*
½ sudu teh serbuk penaik*
6 biji putih telur (dipukul hingga
kental)
6 biji telur kuning
200ml minyak jagung
150ml susu cair
150gm gula kastor
1 sudu teh garam halus
1 sudu teh essen vanilla
1 sudu makan ovallete
50gm biskut Chipsmore dikisar halus
Coklat rice untuk hiasan
Cawan kertas saiz paling kecil (=
duit 50 sen lama)
* Diayak bersama
Caranya:
1. Pukul telur kuning + gula kastor
+ essen vanilla + ovallete + garam hingga kembang.
2. Tambah minyak masak & susu
cair, pukul hingga sebati
3. Masukkan bahan yang diayak,
pukul hingga sebati
4. Masukkan Chipsmore, gaul hingga sebati
5. Masukkan telur putih, kaup balik
hingga sebati
6. Masukkan dalam piping bag,
paipkan dalam cawan kertas
7. Hiaskan dengan coklat rice diatasnya
8. Panaskan oven, bakar dalam suhu
170oCelcius selama 10 minit.
No comments:
Post a Comment