Tuesday 17 May 2016

BISKUT JEJARI ROTI BERSALUT COKLAT NESTUM

Biskut Jejari Roti Bersalut Coklat Nestum

Bahan-bahan:
24 keping roti sandwich gardinea dipotong 2 & digunting 10 belahan (1 keping roti = 20 jejari)
800 gm coklat masakan (dicairkan secara double boil @ guna alat untuk cairkan coklat)
300 gm nestum

         

         

Cara-caranya:
1. Panggang roti dalam oven pada suhu 170C selama 12 minit (sejukkan & simpan dalam tupperware)
2. Celupkan jejari roti dalam coklat, toskan & hentakkan supaya lebihan coklat jatuh.
3. Golekkan atas nestum, letak atas redai, biarkan coklat beku/ mengeras (klu nak cepat, masukkan dlm freezer selama 2 minit)
4. Simpan dalam bekas kedap udara @ bolehlah dihidang


        






5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...