Wednesday 18 May 2016

Biskut Bangkit Dwi Cheese 


Sedap, cair dimulut (melting in your mouth), sangat gebu.


Bahan A:
250gm buttercup
60gm cream cheese (Ummi guna brand Tatura)
100gm gula icing
2 biji telur kuning gred A
1/3 sudu the garam halus

Bahan B:
250gm tepung ubi kayu*
250gm tepung jagung*
* disanggai @goreng tanpa minyak

Hiasan:
Cheddar Cheese yang diparut secukupnya

   

Caranya:
1. Pukul bahan A hingga sebati
2. Masukkan bahan B, uli hingga sebati
3. Canai & terap dengan acuan bunga
4. Tabur parutan cheddar cheese diatasnya
5. bakar pada suhu 160C selama 18 minit
6. Angkat, sejukkan atas redai sebelum disimpan dalama bekas kedap udara.

        

  


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...